About

Advocaat – Reorganisatie Specialist – Interim

Maak kennis met:
De advocaat achter Het Reorganisatie Bureau.

Ik ben Annette de Groot

Rotterdamse én Amsterdamse. Met meer dan 15 jaar ervaring in de jungle van het recht.

Sinds 2012 ben ik werkzaam in de advocatuur. Gespecialiseerd in arbeidsrecht, ontslagkwesties en reorganisaties. Grote en kleine zaken. Van overzichtelijk tot complex.

Confrontaties ga ik niet uit de weg. Ik onderhandel sterk en haal het onderste uit de kan.

Ik ben een snelle, analytische denker. Ondernemend, creatief en avontuurlijk. Een echte regelneef. Als Excel-virtuoos zie ik graag cijfers, schema’s, kaders en rasters. Ik neig naar perfectionisme.

Ik heb de specialisatie opleiding Postacademische Leergang Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit met goed gevolg voltooid en ben lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland. Daarom mag ik het keurmerk van de Nederlandse Orde van Advocaten voor specialisten gebruiken.

Ik ben Annette de Groot

Maar ik wil het anders aanpakken.

Niet zoals traditionele advocaten. Want dat past niet bij mij.
En – ik denk – ook niet bij de organisaties en de wensen van nu.

De bedrijfsvoering wordt overal efficiënter. In de huidige maatschappij houden we oude werkwijzen en tradities tegen het licht. Daarmee ook de werkwijze van de advocaat.

Efficiency en een gezonde prijs-kwaliteit verhouding vind ik daarom belangrijk. Én oog voor het milieu: geen stapels papier en kostbare kantoorruimte. Ik kom voor een bespreking naar jou toe. Op de fiets, of met de trein. Of we spreken elkaar telefonisch, via de digitale kanalen en in mijn pop-up kantoor. Zie ook het interview met Advocatie over waarom ik ‘een advocaat van nu’ genoemd mag worden.

Door deze manier van werken voorkomen we niet alleen onnodige kosten en kilometers, ik bespaar jou en mij ook tijd.

Om diezelfde redenen ben ik pragmatisch, recht voor z’n raap, duidelijk en snel. Ik houd van structuur en het ontrafelen van jouw wirwar.

Schroom niet om mij te bellen.

Je kunt mij bellen zonder drempelvrees. Want een telefoontje met je advocaat moet niet alleen nuttig, maar ook ontspannen zijn. Informeel en niet opgeprikt.

Schroom dus niet om alles te vragen. Ik help en ontlast je graag.
Een potentieel arbeidsconflict of een reorganisatie is al stressvol genoeg.

Benieuwd naar de ervaringen van anderen?
Kijk bij de reviews of op LinkedIn.

Of lees de artikelen over mijn kantoor in het Advocatenblad en in het Amsterdamse Balie Bulletin.

Menu